МЗС відкликає зі Словаччини дипломата через скандал з контрабандою (відео)

Міністерство закордонних справ прийняло рішення відкликати в Україну із закордонного відрядження першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, яка стала фігурантом скандалу з контрабандою сигарет. Про це "Європейської правді" заявив інформований співрозмовник в МЗС.

У міністерстві також підтвердили інформацію про те, що Ліщишин несподівано пішла у відпустку.

"Рішення про надання відпустки не відповідає позиції МЗС. Керівництво МЗС вже офіційно прийняло принципово інше рішення відкликати цього співробітника із тривалого закордонного відрядження. Замість відпустки дипломата чекає повернення в Україну", - заявив дипломат.

Співрозмовник також висловив здивування тим, що посол Олег Гаваші дозволив своїй співробітниці піти у відпустку за таких обставин. Раніше представники української громади, які контактували з посольством з робочих питань (Ліщишин була відповідальна за зв'язки з діаспорою), повідомили, що вона пішла у відпустку.

"Нам повідомили, що вона у відпустці і що нами тепер нікому займатися", - переповів співрозмовник.

Також у посольстві зазначили, що функціональні обов'язки Оксани Ліщишин "поки ще нікому не передані".

Відпустку першого секретаря посольства почалася 24 травня – в понеділок вона ще працювала.

Відзначається, що на сайті посольства інформація про цей скандал відсутня.

Нагадаємо, що працівники Закарпатської митниці припинили спробу незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок у автомобілі посольства України у Словаччині. Подробиці дивіться у сюжеті Надзвичайних новин від 23.05.2016

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення