На $5 млн доларів: під виглядом інвестування у криптовалюту на Київщині шахраї ошукували громадян (фото)

Правоохоронці викрили організатора зухвалої шахрайської схеми під виглядом інвестування у криптовалюту. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру особі за фактом шахрайського заволодіння коштами громадян під приводом інвестування у криптовалюту та управління активами на міжнародних фондових біржах .

За даними слідства, підозрюваний, створюючи у потерпілих враження, що він займається торгівлею на міжнародних фондових біржах, під виглядом інвестицій у прибуткові проекти організував залучення коштів довірливих громадян. Чоловік разом зі спільниками відкрив на території іноземних держав фіктивні фірми з назвами, подібними до назв відомих міжнародних фондових бірж та брокерських компаній.

Для зустрічей з потенційними «інвесторами» було орендовано офіс у центрі Києва, а також створено в мережі Інтернет псевдоплатформи, на яких здійснювалась імітація електронних торгів та відображалися графіки начебто росту й падіння вартості криптовалют і акцій цінних паперів.

За попередніми даними, за такою схемою було ошукано десятки громадян України на загальну суму близько 5 млн доларів США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення