На 65 російських літаків наклали арешт через незаконні польоти до окупованого Криму

За клопотаннями прокуратури АР Крим накладено арешти на 65 літаків деяких російських авіакомпаній — порушників порядку в’їзду та виїзду з окупованого Криму. Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в місті Херсон) розслідує кримінальне провадження за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1, ст. 334 та ч. 1 ст. 111 КК України)”, — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що, починаючи з березня 2014 року, Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова.

Повідомляється, що попри це, наразі встановлено близько 40 російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

“У зв’язку з цим, прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з ГУ СБУ в АР Крим звернулась до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, що порушили порядок в’їзду/виїзду з/на окупований півострів та правил міжнародних польоті, наразі арештовано 65 повітряних суден-порушників”, — зазначається в повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення