На базі відпочинку в Кирилівці виявили ще одне небезпечне захворювання

У курортному місті Кирилівка на базі відпочинку "Дніпровські зорі", де на початку липня сталося масове отруєння відпочиваючих, при бактеріологічному обстеженні виявлено стафілокок і сальмонелу. Діяльність бази була припинена до виконання всіх вимог по відновленню належного санітарного стану. Про це повідомив начальник Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, передає "Суспільне".

Наявність бактеріального забруднення обладнання та інвентарю було виявлено в результаті санітарно-епідеміологічної перевірки.

На керівника бази відпочинку склали протокол про адміністративні порушення за недотримання санітарних норм. Санкція передбачає штраф від 2 до 25 тисяч гривень.

Золотистий стафілокок є найбільш патогенним для людини, здатним викликати розвиток гнійно-запальних процесів практично у всіх органах.

На відміну від звичайної стафілококової інфекції, бактерії МРЗС (метицилін-резистентний золотистий стафілокок) стійкі до впливу звичайних антибіотиків та складніше піддаються лікуванню. Вони більш токсичні, ніж звичайні бактерії стафілокока і здатні викликати небезпечне для життя захворювання.

Раніше повідомляли, що на Херсонщині виявили COVID-19 на базі відпочинку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення