На Буковині спалах небезпечного захворювання серед дітей

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, в Україні протягом 11 місяців 2019 року планово вакциновано проти кашлюку, дифтерії, правця лише 74% дітей

У Чернівецькій області зареєстровано 9 випадків захворювання на кашлюк серед дітей, наймолодшій дитині — 2,5 місяці.

Про це у Facebook повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України

Як зазначається, за особами, які перебували у контакті з хворими, організовано медичне спостереження. В осередку розпочато комплекс протиепідемічних заходів.

За даними центру, протягом 11 місяців 2019 року в Україні зареєстровано 2 тис. 063 випадки кашлюку. Рівень захворюваності знизився на 2%, у порівнянні з даними за аналогічний період минулого року. У ЦГЗ також зауважили, що в Україні протягом 11 місяців 2019 р. планово вакциновано проти кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) лише 74% дітей.

Фахівці нагадують, що кашлюк — це інфекційне захворювання дихальних шляхів, що легко поширюється від людини до людини, здебільшого повітряно-крапельним шляхом, під час кашлю чи чхання.

Діти, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4−8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят — може супроводжуватися тимчасовим припиненням дихальних рухів (апное). Запобігти кашлюку можна вакцинацією.

Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення). Вакцина доступна в усіх регіонах та є безкоштовною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення