На чемпіонаті світу з біатлону ледь не застрелили людину

На чемпіонаті світу з біатлону в Антхольці відбулася надзвичайна ситуація. Під час жіночої гонки на стрільбищі біля мішеней була помічена невідома людина, яка опинилася на лінії вогню.

Як повідомляє NRK, тренери збірної Норвегії помітили людину, яка порушила правила безпеки і знаходилася в небезпечній близькості від мішеней. Наставники норвезької збірної спробували до неї докричатися, однак людина не відреагувала, продовживши підніматися на пагорб.

"Є правила безпеки на стрільбищі, які говорять, що там нікого не повинно бути. Це дуже небезпечно. Хтось може дійсно постраждати. А ви можете уявити, яке це буде для стрілка? Це буде жахливо. Коли хтось проходить за мішенями, це починає турбувати спортсменів, тому що вони думають про безпеку", – оцінив ситуацію тренер збірної Норвегії Зігфрід Мазе.

На незнайомця за стрілецькими установками дійсно звернули увагу не лише тренери, а й біатлоністки, які в цей час опинилися на рубежі.

"Я як раз збиралася стріляти, коли це сталося. Звичайно, таке трапляється дуже рідко, щоб постріл пройшов так далеко від мішені, але це те, що не повинно статися. На табличці абсолютно ясно написано, що там знаходитися не можна", – сказала член збірної Норвегії Інгрід Тандревольд.

Пізніше стало відомо, як невідомий опинився в небезпечній зоні. Виявилося, що в той момент, коли людина проігнорувала заборонні знаки і пройшла за стрілецькі установки, відповідальний за цю ділянку охоронець був відсутній на своєму посту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення