На Черкащині мати продала свою новонароджену дитину за 140 тисяч грн (відео)

29-річна жінка намагалася продати свою дитину за 140 тисяч гривень. 12 червня, її затримали поліцейські поблизу пологового будинку. Тепер породіллі загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України

За словами заступника начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України Ігоря Малахова, інформація про намір продажу матір’ю новонародженої дитини надійшла до поліції у лютому цього року.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що 29-річна породілля вже має на вихованні двох малолітніх дітей віком шести та восьми років. Відтак жінка вирішила продати немовля, аби покращити своє матеріальне становище.

«Вона підшукувала клієнтів серед своїх знайомих. Коли жінка знайшла сімейну пару, яка погодилась придбати дитину, породілля домовилась з ними про зустріч. Свою новонароджену дитину мати оцінила у 140 тисяч гривень», - повідомив Ігор Малахов.

Оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчими поліції Черкаської області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали жінку поблизу лікарні. Зловмисницю затримано в момент передачі дитини та отримання коштів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення