На Чернігівщині браконьєри вбили червонокнижного птаха орлана-білохвоста (фото)

У Чернігівській області браконьєри вбили червонокнижного птаха орлана-білохвоста. За фактом незаконного полювання до поліції надійшла заява, автори якої сподіваються, що браконьєрів не будуть прикривати. Аби справа була на контролі, копію документа надіслали до президента України, Генпрокуратури, Національної поліції, Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Чисельність орлана-білохвоста, який є одним з найбільших хижих птахів в Європі (розмах його крил досягає 2,5 метра), скоротилася в результаті переслідування людьми і отруєння хімікатами. Орлан-білохвост внесений до Червоної книги України, Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи, Європейського Червоного списку, охороняється Бернською та Боннською міжнародними конвенціями.

Із заявою про кримінальне правопорушення до поліції звернулися представники мисливсько-рибальського підприємства "Прилуцьке" Чернігівської облорганізації українського Товариства мисливців і рибалок, повідомив у Facebook Ігор Каленіченко.

"24 грудня звернулися із письмовою заявою про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.248 ККУ за фактом незаконного полювання, внаслідок якого було добуто "червонокнижного" птаха орлана-білохвоста. Цікаво, яка буде позиція прокурора та поліції з приводу цієї ситуації, чи може знову не вбачать складу злочину. Копії заяви надіслані до: президента України Володимира Зеленського, ГПУ, НПУ, ДВБ, Міністерства енергетики та захисту довкілля. Сподіваємось на об'єктивне досудове розслідування, а не прикривання браконьєрів", - йдеться у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення