На Чернігівщині чоловік із ножем напав на працівницю РАЦСу

На Чернігівщині суд відправив на примусове лікування 34-річного чоловіка, який завдав сім ножових поранень працівниці РАЦСу. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Чернігівської області.

"Козелецький районний суд області задовольнив клопотання прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру до підозрюваного у вчиненні закінченого замаху на вбивство (ч. 2. ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що ще під час досудового розслідування встановлено, що особа за своїм психічним станом не могла на момент вчинення діяння та не може на даний час усвідомлювати свої дії та керувати ними.

У судовому засіданні адвокат чоловіка просив перекваліфікувати дії його підзахисного. Замість закінченого замаху на вбивство інкримінувати заподіяння підозрюваним умисного тяжкого тілесного ушкодження. Також просив застосувати примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із загальним наглядом.

Суд, врахувавши позицію прокурора, застосував до підозрюваного примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Окрім того суд констатував, що дії фігуранта правильно кваліфіковані органом досудового розслідування, як умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яке не було закінчено з причин, що не залежали від його волі.

Ухвала суду законної сили не набрала.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення