На Чернігівщині у колишнього працівника військової частини знайшли арсенал зброї (фото)

Військова прокуратура затримала на Чернігівщині колишнього працівника військової частини з арсеналом зброї. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

"9 вересня 2020 року за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України задокументовано факт незаконного зберігання колишнім працівником однієї з військових частин арсеналу нарізної вогнепальної зброї", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний громадянин до цього працював майстром з ремонту зброї у військовій частині. Після звільнення він облаштував за місцем свого проживання майстерню, у якій продовжив займатися незаконним ремонтом та переобладнанням різноманітної нарізної вогнепальної зброї, забороненої у вільному обігу.

Повідомляється, що 9 вересня 2020 року в ході санкціонованого судом обшуку за місцем проживання фігуранта у помешканні останнього виявлено пістолет ПМ, пістолет Марголіна, автомат АК-74, значну кількість боєприпасів до нарізної вогнепальної зброї калібру 9 мм., 5.45 мм. та 7,62 мм., а також промислове обладнання для переробки та ремонту зброї. Того ж дня він був затриманий працівниками поліції та військової прокуратури.

Зазначається, що на даний час тривають обшуки за місцем проживання затриманого.

"Відповідно до ч. 1 ст. 263 КК України – носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років", - зазначається у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення