На Чернігівщині викрили масштабне виробництво фальсифікату: ​1,6 млн пачок цигарок щомісяця

1,6 мільйона пачок цигарок щомісяця – на Чернігівщині викрили масштабне виробництво фальсифікату. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

На підпільному цеху виробляли фальсифіковані тютюнові вироби під виглядом відомих українських та європейських торгівельних марок.

Розташовувались виробничі потужності у Чернігівській області – там налагодили повний технологічний цикл для переробки сировини в продукцію та її реалізації кінцевим споживачам.

Відомо, що до незаконного «бізнесу» причетні щонайменше четверо осіб: троє із них – мешканці Львівської області, організатор – Сумської. Кожен із зловмисників виконував свою функцію: забезпечення технологічного процесу, контроль за виробництвом, реалізація готової продукції.

Важливо: фальсифікат збували через мережу оптової та роздрібної торгівлі по всій території України. Отримані кошти зловмисники розподіляли між собою. Потужність виробництва сягала близько 1,6 млн пачок цигарок щомісяця вартістю майже 60 млн грн.

Викрили незаконну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області з колегами-правоохоронцями. 24 та 25 грудня вони провели ряд санкціонованих обшуків, за результатом яких виявили та вилучили:

  • обладнання для виробництва;
  • пакувальний папір для тютюну, плівку для фасування;
  • понад 234 тис. пачок готової продукції без марок акцизного податку на суму 8,9 млн грн;
  • понад 309 тис. пачок із заготовками для сигарет;
  • 20 мобільних телефонів, ноутбук, флешносії, банківські картки, чорнові записи.

Загальна вартість вилученого сягає 20 млн грн.

Наразі досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури. Планується повідомити фігурантів про підозри.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення