На Дніпропетровщині борця з корупцією судять за хабар

 СЕГОДНЯ

У Дніпропетровській області співробітника райдержадміністрації можуть відправити в колонію на 5 років. Спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції за допомогою хабара обіцяв вплинути на правоохоронців. Про це повідомила прес-служба облпрокуратури

Правоохоронці встановили, що в лютому 2018 року до чиновника звернувся місцевий житель, родич якого підозрюється в незаконному зберіганні наркотиків, з проханням вплинути на співробітників правоохоронних органів і вирішити питання про призначення підсудному покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.

За таку послугу в.о. першого заступника голови РДА повідомив про необхідність передати йому хабар у розмірі 1 тисячі доларів.

15 лютого під час отримання частини коштів в сумі 500 доларів чиновник був викритий правоохоронними органами.

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції – виконуючого обов'язки першого заступника голови однієї з райдержадміністрацій в області за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для третього особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Судовий розгляд кримінального провадження триває. За статтею звинувачення передбачено покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення