На Дніпропетровщині люди перекопали дорогу на шляху фур з львівським сміттям

 Радио Свобода

У Новомосковському районі місцеві жителі перекопали дорогу, щоб не дозволити проїхати фурам із львівським сміттям

Мешканці села Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровщині різними шляхами намагаються не допустити львівське сміття на стихійне звалище, - передає radiosvoboda.org.

Аби не пропустити фури, вони перекопали дорогу і виставили імпровізований блокпост.

"Нам не потрібне сміттєзвалище біля селища: у нас тут зелена зона, чистота, озера поряд, села. Воно все у воду піде, а що ми будемо завтра пити? У нас тут добра вода, знаменівська", – розповів місцевий житель.

За словами сільського голови Орлівщини Віктора Гаценка, місцеве звалище стихійне, і хоча знаходиться неподалік від села, розташоване на землях, якими розпоряджається районна влада, заявляє голова. Він запевняє: сільрада на складування там сміття - ані місцевого, ані львівського - згоди не давала.

"Я ніяких паперів не підписував, дозволів туди вивозити не давав. От мені зараз кажуть: "Ви самоусуваєтесь". А що я маю робити? Лягти перед тими фурами, щоб мене переїхали? Чи стежити за ситуацією? Що мені робити? Чесно кажучи, ночувати там і сторожувати - бажання мало. Є влада, яка розпоряджається цими землями, райдержадміністрація, вони мають відповісти… Хто узгоджував? Ви ж розумієте, просто так зі Львова ніхто не повезе", - зазначив сільський голова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення