На Дніпропетровщині поліцейські змушували людей брати провину на себе за чужі злочини (фото)

Правоохоронці завершили досудове розслідування відносно двох поліцейських з Дніпропетровщини, які заради покращення показників своєї роботи, притягували до відповідальності невинних осіб. Про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що поліцейський та дільничний офіцер Дніпровського ВП Кам’янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області чинили тиск на затриманих, змушували визнавати вину у правопорушеннях, яких вони не скоювали і у такий спосіб систематично штучно формували показники своєї діяльності.

Так, у лютому 2020 року поліцейські привезли до відділу наркозалежного громадянина, який знаходився у депресивному стані. Вони запропонували громадянину наркотичний засіб в обмін на те, що він визнає вину у шахрайському заволодінні мобільним телефоном. У разі відмови від такої «угоди» поліцейські погрожували особі насильством.

Громадянин підписав усі необхідні процесуальні документи, після чого йому повідомили про підозру у шахрайстві.

Крім того, правоохоронці безпідставно притягували осіб до відповідальності за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Таким чином, поліцейські обвинувачуються у службовому підробленні та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення