На Дніпропетровщині повісився дев'ятикласник

в селі Коломійці Покровського району на Дніпропетровщині знайшли повішеним 14-річного Микиту Зубрицького. Жив із матір'ю Світланою, 35 років, сестрами 12-річною Діаною, 6-річною Євгенією та Софією, 18 місяців, братом 8-річним Кирилом і бабою. Про це повідомляє Gazeta.ua

-Свєта, наче, і любить дітей — доглянуті, у школу ходять. Але зі старшим постійно конфліктувала, — розповідає Ніна Мормуль, староста села Олександрівка, куди входять Коломійці. — Сама випиває, до хати без кінця водить чоловіків. Микиті це не подобалося. Він багато чого розумів, дорікав. Перед самогубством прийшов додому близько десятої вечора. Взяв сігарєту і вийшов надвір. Свєта не признається, чи того вечора сварилися. Вранці його знайшли мертвим. Висів на дереві за дві хати. З їхнього двору видно те місце.

Зубрицькі переїхали в село з Маріуполя понад 20 років тому, купили дім.

— Світлана приїхала з чоловіком Ігорем та його батьками. Спочатку нормально жили, — продовжує жінка. — 2008 ро­ку Ігоря посадили, бо чиюсь хату обікрав. Відсидів шість років і додому не повернувся. Батько його помер. Мати на роботу ходила, майстром була, але пила. Свєта почала вести розгульне життя. 2009-го її хотіли позбавити материнських прав. Дітей відвезли в дитячий будинок. Але суд вирішив, що їм буде краще з мамою. Повернули в родину. З того часу стояли на обліку. Свєта й далі народжувала дітей одне за одним. Зараз наче знову вагітна.

Микита навчався в 9-му класі місцевої школи.

— Вчився добре, мав багато друзів. Безконфлікт­ний і відповідальний хлопчик. Постійно глядів молодших брата та сестер. Улітку влаштовувався на теплиці підзаробити. Все по дому робив. Газ їм відрізали, то він у холоди по дрова ходив, сам рубав, топив, — каже Ніна Федорівна. — У хаті й копійки не було на похорон Микити. Помогли сусіди, місцеве підприємство. У школі приготували поминальний обід.

Соціальна служба готує документи на вилучення дітей із родини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення