На Дніпропетровщині розкрили "сімейний бізнес" керівництва облавтодору

 СЕГОДНЯ

У Дніпрі керівництво облавтодору було заарештовано за привласнення чотирьох мільйонів гривень на ремонтні роботи. Четверо членів однієї сім'ї влаштували "бізнес" на бюджетних грошах.

Так, директором Дніпропетровського облавтодору – Юрій Картамишев, керівник філії – його батько, бухгалтер – племінниця і такий "сімейний підряд" два роки гроші на ремонтах обласних доріг, стверджують слідчі. Підписувалися навіть акти про нібито виконані роботи, хоча їх навіть не починали. За два роки "бізнесмени" вивели на свої рахунки чотири мільйони гривень.

"Ці гроші, які присвоювалися, вони виводилися з державного підприємства на рахунки підконтрольних їм підприємств на підставі безтоварних операцій. Засновником одного з таких підприємств була мати директора Дніпропетровського облавтодору", – розповів заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар.

Також правоохоронці підозрюють, що у власних цілях могли ще й використовувати бензин підприємства. Техніку Дніпропетровського облавтодору здавали в оренду приватним компаніям в Полтавську область.

Зараз родичам інкримінують скоєння відразу двох злочинів – заволодіння бюджетними коштами та розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем. Всіх вже затримали з правом внесення застави в 10 мільйонів гривень.

Журналістам показали одну з нібито капітально відремонтованих доріг. З 11 мільйонів гривень виділених коштів підрядники привласнили чотири, а замість семи сантиметрів асфальту уклали тільки три.

"На всіх об'єктах – відсутність фундаментного шару з щебеню підвищеної фракції. У деяких випадках була відсутність вирівнюючого шару асфальтного покриття", – підкреслив прокурор.

Та ж ситуація була і з ремонтом доріг в Апостолівському районі, де "зекономили" майже мільйон гривень бюджетних грошей.

"Встановлені причетні особи до розтрати бюджетних коштів, проводився цілий комплекс негласних оперативних слідчих дій для з'ясування збитків, пов'язаності осіб підконтрольних підприємств", – уточнив Володимир Лавренчук, виконуючий обов'язки начальника обласного управління захисту економіки Нацполіції.

Всі матеріали вже передані до суду, підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення