На Дніпропетровщині суд відібрав у матері 15-річну дівчину, яка важила дев'ять кілограмів

У Кривому Розі відбулося судове засідання по справі матері, яка довела свою 15 річну дочку до виснажливого стану, передає "Первый городской".

Дівчина підліток, яка хворіє ДЦП, утримувалася матір'ю у жахливих умовах, внаслідок чого її вага складає менш ніж 9 кілограмів. Упродовж останніх двох років тривали знущання над дитиною. 11 лютого відбулося засідання суду. На ньому вирішували, чи варто відібрати доньку у недобросовісній матері, яка не виконувала свої батьківські обов'язки.

Під час суду стало відомо, що соціальні служби намагалися допомогти родині, хотіли направити дитину в спеціалізований інтернат і госпіталізувати. Мати постійно відмовлялася від допомоги і не співпрацювали. Внаслідок цього служба у справах дітей Інгулецького району прийняла рішення негайно вилучити дитину з сім'ї і відправили в дитяче відділення міськлікарні №8.

Крім цього, на засіданні суду матір погодилася з тим, що її дочка перебувала в неналежних умовах. І визнала, що для дівчинки буде краще, якщо її заберуть з сім'ї і направлять в центр реабілітації.

В квартирі, де окрім дитини та матері, мешкає її 20-річна сестра, не було продуктів харчування. У квартирі було брудно, за борги була відключена вода, газ та електроенергія. Сама дитина спала у ліжку для немовлят.

У підсумку суд постановив, що 15-річну дівчинку заберуть з сім'ї, але мати не будуть позбавляти батьківських прав. При цьому матір зобов'язали виплачувати аліменти в розмірі 1/4 частини від її доходів, ця сума не повинна бути менше 50% прожиткового мінімуму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення