На Дніпропетровщині ​заступника Голови РДА підозрюють у привласненні 4,3 млн гривень

Заступника Голови однієї з РДА на Дніпропетровщині та його спільників судитимуть за привласнення 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Наприкінці січня цього року зловмисникам повідомили про підозри. Відомо, що на момент вчинення злочину, посадовець виконував обов’язки голови райдержадміністрації. Спільно з підприємцем та інженером-землевпорядником вони привласнили 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району.

У січні 2019 року між РДА та ФОП було укладено договір про проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення, їхньої грошової оцінки та виготовлення документації із землеустрою.

Згодом з’ясувалося, що погоджена в. о. голови РДА документація не відповідала вимогам чинного законодавства – частина закуплених послуг була виконана раніше, у кошторисі робіт посилалися на не чинні документи, а райдержадміністрація взагалі не мала права проводити грошову оцінку земель державної та комунальної власності.

Таким чином, держбюджету було завдано 4,3 млн грн збитків, що підтверджено економічною експертизою.

Викрили неправомірну діяльність злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області з колегами-правоохоронцями.

Наразі досудове розслідування завершене – його здійснювали слідчі обласного управління Нацполіції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури. Обвинувальні акти щодо фігурантів скеровані до суду за ч.3 ст.28, ч.5 ст.191, ч.2 ст.366, ч.1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення