На Дніпропетровщині затримали членів угруповання "Біле братство", яке займалося вбивствами

У Нікополі затримали членів угрупування "Біле братство", яке займалося вбивствами та збутом наркотиків. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як з’ясували правоохоронці, лідером угрупування виявився 43-річний житель Нікополя. Чоловік монополізував місцевий наркобізнес. Під час спроби іншими представниками наркобізнесу здійснити перерозподіл ринку збуту наркотиків в організатора "Білого братства" (відомого у кримінальному світі на прізвисько "Батя") виник з ними конфлікт.

На початку 2016 року автомобіль, в якому перебував головний опонент – 25-річний лідер етнічної групи, та його водій, розстріляли. Стрільців правоохоронці затримали. Справа дійшла до суду. Однак, батько загиблого ватажка групи вважав, що досудове слідство навмисно затягувалося. Він прийшов на судове засідання та кинув гранату РГД у бік підсудних, а іншу – собі під ноги. В результаті вибуху загинув сам 50-річний чоловік та один з кривдників його сина

Також встановлено, що представники угрупування збували значні об’єми наркотичних речовин. Серед них були марихуана, опій ацетильований, амфетамін та метамфетамін. Так, "права рука" лідера бандформування виступав головним розподільником метамфетаміну. Лише за тиждень він збував 1000 грам цієї психотропної речовини. При собі 32-річний зловмисник завжди зберігав зброю: пістолет Макарова або пістолет Стєчкіна, або автомат Калашникова чи бойові гранати.

Окремі співробітники поліції Нікополя щомісячно отримували від наркоділків грошову винагороду. Задокументовано одержання викритими поліцейськими 72 тисяч гривень у якості хабарів.

Окрім наркобізнесу учасники "Білого братства" займалися рейдерськими захопленнями та рекетом. Крім того, зловмисники "приймали замовлення" на вбивства. Саме під час такого злочину влітку 2018 року лідера злочинної організації та його довірену особу затримали працівники житомирської поліції. Наразі вони перебувають у СІЗО в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 115 ("Умисне вбивство") та ч.1 ст. 263 ("Незаконне поводження зі зброєю") Кримінального кодексу України.

Загалом було проведено 52 санкціонованих обшуки на території Нікополя. В результаті виявлено і вилучено: метамфетамін, амфетамін, марихуану, кущі конопель, прекурсори та приладдя для виготовлення наркотичних речовин, мобільні телефони, оргтехніку, кошти у різній валюті (гривні, долари, рублі), а також чимало зброї та набоїв (граната РГД-5 із запалом, підствольний гранатомет та граната до нього, протипіхотна міна, автомати, тротил, електродетонатори, тротилові шашки, патрони різного калібру, запчастини до пістолетів та автоматів).

Слідчими військової прокуратури Південного регіону за систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинене групою осіб за попередньою змовою, оголошено підозру двом співробітникам поліції Нікополя та їхньому колишньому колезі, який виступав у ролі посередника при передачі коштів. В порядку ст. 208 КПК України затримано та поміщено до ІТТ чотирьох членів "Білого братства", причетних до наркобізнесу. На даний момент слідчі дії тривають.

Раніше повідомлялося, що у Нікополі відбулися обшуки у членів "Білого братства", які збували наркотики по всій Україні. Лідер ОЗУ на прізвисько Яцик був заарештований у Житомирі ще на початку серпня

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення