На Дніпропетровщині жінка звинувачує 3-х патрульних у побитті її сина-інваліда

На Дніпропетровщині судитимуть трьох співробітників Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, які підозрюються у побитті 59-річної жінки та її 35-річного сина, інваліда 3 групи. Про це повідомляє пресслужбу ДБР.

“До суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох співробітників Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області. Правоохоронці обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)”, — сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2019 року, патрульні затримали та доправили до райвідділу 59-річну жінку та її 35-річного сина, інваліда 3 групи, на яких скаржилися сусіди за начебто порушення громадського порядку. У відділі поліції, правоохоронці до жінки та її сина застосували фізичну силу.

Одягнувши кайданки, один із поліцейських, сів на спину чоловіку, викручував пальці на руці та наносив удари в обличчя. Літню жінку поставили на коліна та силою заводили її руки за спину. Коли жінка вже лежала обличчям до підлоги, патрульні кілька разів ударили її у тулуб та передпліччя.

За висновком судово-медичної експертизи, потерпілі отримали легкі тілесні ушкодження.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення