На Донбасі бойовики сформували мобільні бронегрупи з танками

 СЕГОДНЯ

Бойовики продовжують готувати бронетехніку, створюючи при цьому мобільні групи, а також активно ведуть розвідку за допомогою безпілотників в глибині оборони української армії. Про це повідомив в Facebook військовий експерт і координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Для посилення вогневих можливостей своїх передових підрозділів і швидкого реагування на зміни в обстановці командування противника сформувало і активно використовує мобільні бронегрупи (до 3-4, а в окремих випадках, до 5-6 одиниць бронетехніки, включаючи танки), які, як правило, застосовуються в разі активізації бойових дій на найбільш вразливих ділянках і напрямках", – написав він.

Ворог також продовжує активну розвідку із застосуванням БПЛА та інших радіотехнічних засобів з метою виявлення змін в бойових порядках Об'єднаних сил.

"Противник продовжує активне ведення повітряної розвідки. Всього зафіксовано понад 20 розвідувальних польотів БПЛА, в т.ч. польоти БПЛА типу "Орлан-10", які здійснювалися із заходом в оперативно-тактичну глибину оборони Об'єднаних сил. Крім цього відзначається використання командуванням противника й інших технічних засобів ведення розвідки – оптико-електронних та радіотехнічних засобів. При цьому, особливу увагу противник зосередив на уточнення оперативної обстановки, зміни в бойових порядках і місцезнаходження резервів українських військ на Бахмутському, Авдіївському та Маріупольському напрямах. На окремих ділянках фіксуються спроби окупантів вести радіоелектронну боротьбу (РЕБ), в основному шляхом влаштування перешкод в радіомережах частин і підрозділів зі складу ОС", – зазначив Машовець.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення