На Донбасі бойовики вдарили із забороненого озброєння, отримали "відповідь" від ЗСУ і зазнали втрат

За минулу добу, 17 квітня, на Донбасі проросійські бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ, застосовуючи при цьому заборонене "Мінськом" озброєння. Про це повідомили в прес-центрі ООС.

"17 квітня збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, при цьому двічі застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння – міномети калібру 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – йдеться в повідомленні.

Всі обстріли бойовиків були зафіксовані в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Зокрема, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – біля Миколаївки, а з мінометів калібру 82 мм – в районі Водяного. Озброєння бойових машин піхоти БМП-2, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети були застосовані біля Пісків. З озброєння бойових машин піхоти БМП-2 російські найманці стріляли в районі Павлополя, а з автоматичних станкових гранатометів – біля Лебединського та Широкиного. Крім того, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю було застосовано в районі Новоселівка Друга

"Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає. За даними розвідки, 17 квітня двох окупантів було знищено, ще п'ятьох – поранено", – розповіли в ООС.

Нагадаємо, 16 квітня бойовики на Донбасі дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ, застосувавши при цьому заборонене "Мінськом" озброєння. Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Також ми повідомляли, як ворог хитрощами намагався прорвати нашу оборону в районі Новотошківського – бойовики запросили режим тиші і пішли в атаку. Противник під прикриттям вивезення тіла з населеного пункту цинічно порушив домовленість і пустив у хід піхоту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення