На Донбасі бойовики влаштували 14 обстрілів і заробили "відповідь" від ЗСУ

 СЕГОДНЯ

За минулу добу, 10 травня, на Донбасі проросійські бойовики 14 разів обстріляли позиції ЗСУ, застосувавши при цьому заборонене "Мінськом" озброєння. Про це повідомили у прес-центрі ООС.

"10 травня озброєні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, з них п'ять разів – з застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї поблизу Новомихайлівки, з автоматичних станкових гранатометів – біля Авдіївки, а з гранатометів різних систем – поблизу Чермалика та Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики вдарили з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Новозванівки, а з мінометів калібру 120 мм і гранатометів різних систем – біля Новолуганського. Міномети калібру 120 мм були застосовані біля Попасної. З автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вівся вогонь поблизу Новгородського, а з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї – біля населеного Майорська.

До того ж, бойовики обстріляли з ручних протитанкових гранатометів Травневе, створивши загрозу для життя і здоров'я цивільного населення. Жертв серед мирних жителів вдалося уникнути.

"Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 9 травня двоє окупантів були поранені", – розповіли в ООС

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення