На Донбасі бойовики з порушенням ліній відведення розмістили 84 танки

 УНН

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили на Донбасі 84 танки, 55 гармат, 132 ББМ та 8 установок Реактивної системи залпового огню (РСЗВ) російсько-окупаційних військ, розміщених з порушенням ліній відведення. Про це повідомила Українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Так, 25 березня у щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднене відомості про виявлення озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення у непідконтрольних урядові районах. Зокрема, на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ БПЛА Місії виявив 8 реактивних систем залпового вогню, а неподалік Новоселівки – 2 танки", - йдеться в повідомленні.

Також 20 березня виявили 4 танки і 5 одиниць буксируваної артилерії на полігоні поблизу Міусинська, 12 танків на полігоні біля Шимшинівки та 24 танки на полігоні в районі населеного пункту Тернове.

Напередодні, 19 березня, на основі даних повітряного спостереження у непідконтрольних урядові районах зафіксували 22 танки та 58 одиниць бойових броньованих машин на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка, а також 20 танків, 23 гармати та 73 бойові броньовані машини на полігоні біля Мирного.

Крім того, у той же день за даними повітряного спостереження СММ виявили 20 одиниць буксируваної артилерії та 7 одиниць самохідної артилерії на полігоні поблизу Бугаївки.

Водночас, представники СММ ОБСЄ оприлюднили дані щодо ознак військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки у непідконтрольних урядові районах.

"Так, 23 березня БПЛА СММ малого радіусу дії виявив зенітну установку неподалік від лінії розмежування сторін у населеному пункті Голубівка Луганської області та 25 березня – 1 бойову броньовану машину неподалік населеного пункту Старе", - зазначили в ООС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення