На Донбасі бойовики застосували важке озброєння

 СЕГОДНЯ

На Донбасі за минулу добу зросла бойова активність супротивника. На передовій зафіксовано рекордну кількість обстрілів з початку 2017 року.

Про це сьогодні повідомив спікер Міноборони України з питань військової операції Олександр Мотузяник.

Він заявив, що кількість обстрілів зросла до 52, що є рекордним показником в новому 2017 році. Вчора на всіх трьох напрямках ворог застосовував важке озброєння, заборонене Мінську домовленостями. А на Луганському вперше за останні два тижні сили окупанта використовували артилерію.

"На Луганському напрямку основні бойові дії велися на ділянці фронту Новозванівка – Троїцьке, де противник активізувався відразу після півночі і заспокоївся тільки пізно ввечері. Не дивлячись на те, що обстріли були короткочасними, за добу на цих рубежах бандформування випустили по наших позиціях майже 50 мінометних мін і 4 артилерійських снаряда. Паралельно з важким озброєнням на цій ділянці фронту противник широко застосовував гранатомети різних систем і кулемети", – розповів Мотузяник.

Двічі режим тиші ворог порушував у Станиці Луганській. Там бойовики відкривали вогонь з півночі до третьої ранку, використовуючи при цьому гранатомети і стрілецьку зброю.

В районі Слов'яносербська, на Бахмутськой трасі і в Попасній було спокійно.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, з них половина – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку найбільше бойове присутність ворога зберігається на Світлодарській дузі, на яку припадає половина всіх вчорашніх випадків порушення перемир'я на цьому напрямку.

"Кожен з семи ворожих обстрілів наших позицій поблизу Луганського тривав в середньому одну годину. Нарівні з легким озброєнням, противник широко застосовував міномети і озброєння на БМП", – заявив спікер Міноборони.

Дві потужні перестрілки тривалістю дві години кожна відбулися в Авдіївській промзоні відразу після заходу сонця. Важкого озброєння при цьому не застосовувалося. Також двічі ворог порушив режим припинення вогню в сусідній з Авдіївка Крутій Балці.

Неспокійно було і на півночі Горлівки – в Зайцеве, де ворог днем провів ряд збройних провокацій, а ближче до вечора обстріляв українські рубежі оборони з мінометів.

Тихо було тільки в районі Донецького аеропорту.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, в тому числі шість – із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку абсолютно спокійно було на ділянці фронту Мар'їнка – Красногорівка. Однак бойові дії в повному обсязі перемістилися на південь напрямки – лінія фронту Павлопіль – Гнутове – Талаківка – Лебединське – Водяне – Широкино.

"Втім, найбільш гаряче було на крайньому півдні – в приморському Водяному і Широкино. Там вчора противник застосовував міномети і бронетехніку", – підкреслив Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, в тому числі чотири – із застосуванням важкого озброєння.

Відзначається, що за минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, проте один боєць отримав поранення в результаті обстрілу на Світлодарській дузі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення