На Донбасі через злодіїв два селища залишилися без води

 СЕГОДНЯ

У Донецькій області вкрали стометрову частину водопроводу. Без води залишилися жителі селищ Новгородське і Залізне. Злодії вночі викопали конструкції і здали їх на металобрухт.

Мешканка селища Ніна вже три дні без води. Ходить до колодязя на сусідній вулиці.

Без води виявилися 4 тисячі жителів селищ Новгородське і Залізне. З'ясувалося, що злодії викопали стометрову чавунну трубу діючого водопроводу. Половину встигли вивезти і здати на металобрухт.

Сталося це вночі на околиці селища, коли натиск води був мінімальним. На відновлення ділянки водопроводу знадобиться, за попередніми підрахунками, мільйон гривень.

"Це буде не метал, а пластикові труби, що не викопуються не здаються і працюють без поривів більше 50 років", – говорить Ігор Супрун, директор Новгородського комбінату комунального господарства.

На час ремонту воду жителям будуть доставляти комунальні служби.

"Прийнято рішення підвозити воду у віддалені ділянки і зараз звертаємося до військово-цивільної адміністрації з проханням виділити машину для підвезення в віддалені ділянки. Поки ситуація не критична", – говорить Микола Ленко, голова Новгородської селищної ради.

Поліцейські встановили особи злодіїв. Після проведення експертиз їм пред'являть звинувачення. Якщо провину доведуть, затриманим загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення