На Донбасі спостерігачі ОБСЄ помітили скупчення російських "Градів"

 СЕГОДНЯ

Спостерігачі СММ ОБСЄ знову помітили переміщення забороненої Мінською угодою важкої військової техніки, яка повинна зберігатися в місцях відводу озброєнь. Особливо відзначається велика кількість "Градів". Про це повідомляє українська сторона в СЦКК, передає штаб Об'єднаних сил.

"Ворог продовжує накопичувати зброю і бойову техніку, включаючи РСЗО БМ-21 "Град". Команда СММ ОБСЄ зафіксувала неподалік від Кришталевого (колишній Красний Луч) 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм), а також чотири самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) біля Білого західніше від Луганська", – йдеться в повідомленні.

Крім того, спостерігачі помітили, що в місцях зберігання важкого озброєння в т.зв. "ЛНР" відсутні 13 одиниць "Градів", 16 гаубиць Д-30 і одного 2А65 "Мста-Б", 14 самохідних – 2С1, п'ять танків. Також спостерігачі СММ вперше зафіксували нові одиниці озброєння.

Українська сторона зазначає, що такі дії окупантів демонструють небажання дотримуватися Мінських угод, і зацікавлені в подальшій ескалації конфлікту на сході України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення