На Донбасі українцям здався командир бойовиків

У Донецькій області поліцейським здався 23-річний житель Слов'янська, який був командиром мінометної обслуги бойовиків так званої "ДНР". Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі.

"П'ятий за останні 10 днів: поліцейським Бахмута здався командир розрахунку бойовиків", – відзначили копи, додавши, що 23-річний чоловік вступив до лав терористів в 2015 році, кинувши в Слов'янську дружину з однорічною дитиною.

Чоловік відправився в окуповане Єнакієве, де його призначили на посаду командира мінометної обслуги. При цьому, за словами колишнього бойовика, він займався ремонтом електрики і господарськими справами.

У той же час, вже через півроку "новобранець" розчарувався в ідеях так званої "ДНР", оскільки "ватажки займаються мародерством і зайняті тільки своїм матеріальним станом".

Довгий час чоловік шукав шляхи повернення на підконтрольну Україні територію і дізнався зі ЗМІ про інших бойовиках, які повернулися до нормального життя, добровільно здавшись поліції. В кінці березня він виїхав з "ДНР" і вийшов до поліцейських Бахмута.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Після ретельної перевірки матеріали справи будуть направлені до суду, де чоловіка можуть звільнити від кримінальної відповідальності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення