На Донбасі викрали та жорстоко катували ветерана АТО

У місті Покровськ Донецької області злочинці викрали та катували учасника бойових дій, добровольця, ветерана АТО. Про це повідомило головне управління Нацполіціі в Донецькій області.

Встановлено, що 15 травня близько 00:30 у Покровську четверо зловмисників напали на вулиці на 21-річного чоловіка, при цьому двоє його рідних, які перебували поруч, нічого не змогли зробити.

Учасники злочинного угруповання раніше неодноразово намагалися завербувати хлопця, який був бійцем добровольчого батальйону, а потім проходив службу за контрактом у Збройних силах України. Однак він не збирався ставати найманим злочинцем.

Викравши його, нападники вивезли заручника у невідомому напрямку, де зв'язали скотчем руки, ноги та очі. Постраждалого кілька годин жорстоко катували, він дивом залишився живий.

Гроші та ювелірні вироби з золота потерпілого викрадачі забрали собі. Потім чоловіка вивезли в багажнику та викинули біля місця, де раніше викрали. Чоловіка госпіталізовано з численними травмами, він знаходиться у важкому стані.

Поліцейські затримали організатора злочину й трьох його спільників. Зловмисники раніше потрапляли в поле зору поліції та підозрюються у тяжких злочинах, в тому числі у вбивстві.

Спецоперацію провели поліцейські управління карного розшуку та слідчого управління по силовій підтримці спецпідрозділу КОРД.

Злочинцями виявилися неодноразово судимі жителі Покровська, у деяких з них - по 5-6 судимостей. Один з учасників групи - громадянин Азербайджану. Організатором злочину є 28-річний житель Покровська, який звинувачується у вбивстві, скоєному в 2018 році. Зараз справа знаходиться на розгляді в суді.

Підозрюваним інкримінують три статті Кримінального кодексу: ч.2 ст. 187 (розбій), ст. 146 (викрадення людини), ст. 127 (катування). Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення