На Донбасі з початку року загинуло 39 мирних жителів, двоє з них - минулого тижня, - ОБСЄ

 Канал 112

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували минулого тижня понад 3,7 тис. порушень режиму припинення вогню і підтвердили загибель двох місцевих жителів. Про це повідомив перший заступник СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація з безпекою за тиждень залишалася практично незмінною... за останні 3 дні було різке збільшення рівня насильства. Якщо за перших 4 дні підзвітного тижня Місія зафіксувала в середньому 1,4 тис. випадків порушень, то за останні три дні - понад 2,3 тис., тобто, зростання на 60%", - сказав він на брифінгу в четвер

При цьому Хуг зазначив, що спостерігачі підтвердили загибель двох місцевих жителів, ще двоє цивільних дістали поранення. "Відповідальність за це лежить на тих, хто не виконує взяті зобов'язання", - підкреслив він.

Перший заступник голови Місії також зазначив, що з початку року спостерігачі підтвердили загибель 39 місцевих жителів і поранення 166.

За словами Хуга, в 2017 році жертвами бойових дій на сході України стали 486 осіб - 87 загинули, 399 постраждали. Він також повідомив, що на сьогодні СММ налічує понад 600 спостерігачів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення