На Донбасі заступники мерів привласнили 700 тисяч гривень

СБУ викрила заступників двох міських голів у Донецькій області на корупції - вони організували схему привласнення бюджетних грошей, виділених на реконструкцію об'єктів соціальної інфраструктури. Про це повідомляється на сайті спецслужби у п'ятницю, 7 травня.

Зазначено, що зловмисники провернули оборудку, завдяки якій "вивели" з державної програми Мінрегіонбуду понад 700 тисяч гривень.

"Чиновники уклали договір на будівництво спорткомплексу зі штучним покриттям для міні-футболу за рахунок громадської організації. Але після завершення проекту, учасники схеми підписали ще одну угоду на ті ж роботи, проте вже за гроші відповідної державної програми", - йдеться в повідомленні.

Для виведення бюджетних коштів у тінь зловмисники внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт, які були фактично реалізовані за попереднім договором.

За матеріалами СБУ, двом заступникам мерів та одному з керівників регіонального Центру фізичного здоров'я населення повідомлено про підозру за статтями про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, підробка документів, печаток, штампів та бланків, а також службове підроблення (ч.5 ст.191, ст.358, ч.1 ст.366 КК України).

Зараз ведеться слідство для притягнення до відповідальності інших осіб, можливо, причетних до операції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення