На Донеччині керівника управління у справах сім`ї підозрюють у привласненні бюджетних грошей

Поліцейські спільно з СБУ у Донецькій області викрили факт привласнення бюджетних грошей під час капітального ремонту об’єкту соціальної сфери. Злочинну схему організували керівник управління у справах сім`ї, молоді, спорту однієї з міськрад та представник підрядної організації. Про це повідомляє місцева поліція.

Встановлено, що посадовці уклали договір на капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу у місті Родинське. Для виведення бюджетних коштів у тінь зловмисники внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт щодо будівельних матеріалів, які фактично не були використані.

У результаті оборудки правопорушники привласнили 3,6 мільйони гривень, виділених державою на потреби фізичного розвитку та спортивного виховання дітей та молоді регіону. Загальна сума контракту складала близько 8 мільйонів гривень.

Наразі слідчі повідомили про підозру чиновниці міськради та колишньому директору підрядної фірми за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Фігурантам загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення