На Донеччині на компенсацію претендують власники понад 13 тис. зруйнованих війною будинків

 УНН

У Донецькій області внаслідок бойових дій було зруйновано понад 13 тисяч приватних будинків і квартир, власники яких претендують на компенсацію від держави. Про це повідомила прес-служба Департаменту житлово-комунального господарства Донецької обласної державної

За інформацією ОДА, на територіях, підконтрольних українській владі, станом на зараз залишаються пошкодженими або зруйнованими 5639 житлових будинків, з яких 288 багатоквартирних та 5351 приватних.

При цьому в облдержадміністрації уточнили, що з початку бойових дій всього було пошкоджено або зруйновано 13008 житлових будинків – 1129 багатоквартирних будинків та 11879 приватних будинків.

На теперішній час вже відновлено 7369 житлових будинків, з них 841 – багатоквартирний будинок та 6528 приватних.

Орієнтована сума коштів на відновлення пошкодженого або зруйнованого житла, за результатами обстеження, складає 1,8 млрд грн. Крім цього, за попереднім розрахунком із застосуванням показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, орієнтовний обсяг коштів на відновлення пошкодженого або зруйнованого житлового фонду становить близько 10 млрд грн.

Нагадаємо, власники зруйнованого внаслідок бойових дій житла зможуть отримати від держави компенсацію до 300 тис. грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення