На Донеччині на смітнику вночі знайшли двох дітей

Двох дівчаток 10 і 13 років помітив вночі під час патрулювання інспектор ювенальної превенції Вугледарського відділення поліції Олексій Янушевський. Поліцейські доставили дітей додому, а матір, яка не помітила відсутності доньок, притягнули до відповідальності. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області

Поліцейський знайшов дітей біля смітника. Сестри розповіли правоохоронцю, що живуть в селі Богоявленка Мар’їнського району. Воно розташоване за 15 км від Вугледару.

«Як виявилося, дівчатка прийшли у Вугледар пішки. Ганна та Соня хотіли знайти на смітнику іграшки, бо своїх у них немає», - зазначив Олексій Янушевський.

Співробітники поліції взяли малечу під опіку та доставили додому. 48-річна мати пояснила, що діти пішли гуляти на вулицю, а як вони опинилися у Вугледарі – не знає. І хоча вже була ніч, жінка не шукала доньок.

Також виникає питання, чому ніхто не побачив на дорозі самотніх дітей та не повідомив до поліції. На щастя, з дівчатами все добре, правопорушень щодо них не скоєно.

Встановлено, що в цьому році матір вже притягувалася до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків. Тому працівники поліції склали відносно жінки протокол за ч.2 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (ті самі дії, вчинені повторно). Адміністративні матеріали направлені для розгляду до Мар’їнського районного суду в Донецькій області.

Всього з початку року поліцейські Донеччини притягнули до відповідальності 1960 горе-батьків, а 98 дітей довелося забрати з сімей, де про них не піклувалися.

Нагадуємо, якщо ви побачили на вулиці дитину без супроводу дорослих, терміново повідомте про це в поліцію за номером 102.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення