На Донеччині пограбували міську ялинку

 Depo

В Дружківці на Донеччині на Різдво з міської ялинки невідомі вкрали більше 20 ялинкових прикрас, загальна вартість яких більше 7 тис. грн

Про це розповіла начальниця управління культури Дружківської міської ради Юлія Пивоварова.

Вона зазначила, що зранку комунальники помітили, що хтось зрізав 21 новорічну кільку. Загальна сума збитків - 7350 гривень, тобто по 350 гривень за кульку. Міськрада написала заяву в поліцію щодо крадіжки іграшок. Поліцейські відкрили кримінальне провадження.

Повідомляється, що віднині ялинку будуть охороняти вночі.

"На сьогодні там (біля ялинки — ред.) стоять машини поліції, муніципальної варти, та кожну ніч там будуть стояти, допоки ми знімемо з ялинки прикраси", — розповіла Пивоварова.

Чиновниця зазначила, що раніше іграшки вішали значно вище від основи ялинки, щоб не можна було дістати руками, однак місцевих жителів це не влаштовувало.

"В попередні роки ми так і робили, але це не дуже естетично виглядає. Постійно були нарікання від тих же мешканців міста, що ялинка наполовину наряджена і так далі. В цьому році ми зробили трохи по-іншому, щоб було дійсно красиво, видно все. І тепер бачимо до чого все це дійшло", — зазначила Пивоварова.

Зазначається, що раніше в Бахмуті також вішали іграшки на висоті 3 метрів, щоб люди не змогли їх вкрасти.

"Та новорічна ялинка 2019-2020 в міста засяяла з самої основи дерева. Зараз за нею можуть спостерігати завдяки камерам відеоспостереження. Міськрада не повідомляла про крадіжки іграшок", - йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення