На Донеччині поліцейський вимагав гроші за непритягнення до відповідальності (фото)

У Донецькій за непритягнення винуватця аварії до кримінальної відповідальності слідчий поліції та його посередник – колишній колега – вимагали з чоловіка 140 тисяч гривень. Обох затримали. Про це повідомляє місцева поліція.

До Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся 38-річний чоловік, який повідомив про вимагання грошей співробітниками поліції. Заявник розповів, що під час пересування на власному автомобілі потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. На місце ДТП прибула слідчо-оперативна група, у складі якої перебував 28-річний слідчий відділу з розслідувань ДТП СУ ГУНП у Донецькій області.

Наступного дня від імені слідчого поліції фігуранту аварії зателефонував 42-річний колишній співробітник Велико-Новосілківського відділення поліції. За закриття кримінального провадження за фактом події чоловік мав надати «винагороду» – 140 тисяч гривень.

Оперативники УДВБ НПУ та працівники Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом прокуратури Донеччини, затримали діючого та колишнього поліцейських відразу після отримання ними неправомірної вигоди: 30 тисяч гривень вилучено у посередника, 110 тисяч гривень – в автомобілі у слідчого поліції.

Наразі слідчі ДБР готують вручення підозри спільникам за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Обох затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення