На Донеччині водій вантажівки намагався прорватися крізь блокпост: відкрито стрілянину

Сьогодні під час проходження перевірки на блокпості під Маріуполем водій вантажівки відмовився надати документи, вдарив співробітника поліції дверима автомобілю та намагався прорватися у місто. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області

"Подія трапилася на в’їзді у Маріуполь з боку селища Нікольського близько 15.30. Співробітники поліції, які несли службу на стоп-контролі, зупинили для перевірки вантажнийавтомобіль «Volvo».

Однак чоловік відмовився надати посвідчення та інші документи. Він вдарив поліцейського дверима, від чого той впав, та продовжив рух убік Маріуполя.

На попереджувальний постріл у повітря водій не відреагував. У зв’язку з цим для зупинки транспортного засобу, згідно з п. 7 ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» співробітник поліції був змушений застосувати вогнепальну зброю, зробивши кілька пострілів по колесах.

Порушник затриманий та надає свідчення. Ним виявився 34-річний житель Маріуполя.

Обставини події встановлюються, після чого діям маріупольця буде надано правову кваліфікацію.

За фактом застосування вогнепальної зброї співробітником поліції проводиться службова перевірка",-йдеться у повідомленні

Відносно водія відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі. Його затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція Донеччини закликає громадян з розумінням поставитися до заходів безпеки, які спрямовані на захист їх життя та здоров’я, та не чинити опору законним діям правоохоронців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення