На Евересті 100 осіб заразилися коронавірусом

У базовому таборі на горі Еверест стався масовий спалах коронавірусу COVID-19. Заразилися не менш як 100 альпіністів і допоміжний персонал, повідомило напередодні видання The Guardian з посиланням на керівника австрійської експедиції Лукаса Фуртенбаха.

Він розповів, що зупинив сходження своєї експедиції на минулому тижні після того, як у його групі сім гідів дали позитивний результат. При цьому непальська влада офіційно поки не визнає, що на Евересті стався спалах COVID-19.

"З огляду на всі відомі нам підтверджені випадки, підтверджені пілотами (рятувальниками), страховими компаніями, лікарями, керівниками експедицій... у мене є позитивні тести, щоб ми могли це довести. У базовому таборі у нас є, мінімум, 100 осіб з позитивним діагнозом на COVID, і тоді цифри можуть бути, приблизно, 150 або 200", - сказав Фуртенбах.

Відзначається, що в цьому сезоні дозвіл на сходження на Еверест отримали 408 іноземних альпіністів. Їм допомагають кілька сотень шерпів і допоміжний персонал, які перебувають у базовому таборі з квітня.

Зараз Непал переживає сплеск коронавірусу з рекордним числом нових заражень і смертей. За офіційними даними за п'ятницю, підтверджено 8 607 нових випадків інфікування та 177 смертей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення