На Грибовицькому сміттєзвалищі виникла загроза нового зсуву

 Канал 112

Через нещодавню пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі, розташованому поблизу Львова, виникла загроза нового зсуву, повідомляє кореспондент телеканалу "112 Україна".

"На позаплановому засіданні міської ради розповіли, що через пожежу з'явилася загроза нового зсуву. Також є загроза, що інфільтрат, який знаходиться біля підніжжя гір сміття, може вилитися і забруднити навколишнє середовище. Зараз фахівці моніторять ситуацію. Результати показали, що на звалищі утворилися розриви, які збільшуються не тільки через пожежі, але і через погодні умови", - розповіла кореспондент.

Повідомляється, що заплановано будівництво спеціальної дамби. "Виявили тріщину довжиною 80 м і 4 м вглиб. Для стабілізації ситуації побудують дамбу зі сміттєвих каменів, які формуються з пресованого сміття. Цей процес займе орієнтовно 2,5 роки, і лише тоді почнуть рекультивацію, яку зараз оцінюють у 213 млн грн", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття, внаслідок чого загинули троє рятувальників та еколог. За фактом обвалення було відкрито кримінальне провадження.

Пожежу на звалищі гасили не один день, що спричинило у місті проблеми з вивезенням сміття. Мер Львова Андрій Садовий звернувся за допомогою до свого київського колеги Віталія Кличка. Той, зі свого боку, ініціював рішення про спалювання частини львівського сміття столичним заводом "Енергія". При цьому Кличко наголосив, що всі витрати з доставки і переробки відходів лягають на Львів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення