На хабарі затримали чиновника Житомирської ОДА: перші подробиці

Служба безпеки викрила головного спеціаліста Управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації на хабарі за видачу дозвільних документів. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За попередньою версією слідства, чиновник запровадив схему вимагання грошей від підприємств регіону, діяльність яких пов'язана із викидами в атмосферу забруднюючих речовин чи іншим шкідливим виробництвом. За безперешкодне погодження технічної документації та надання дозволів на роботу зловмисник вимагав до 10 тисяч доларів, залежно від комерційних потужностей підприємства.

Оперативники СБУ задокументували факт вимагання посадовцем 15 тисяч гривень від фірми, що спеціалізується на наданні посередницьких послуг із оформлення документації на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, посадовцю оголошено про підозру. Наразі перевіряється інформація щодо інших фактів корупційних зловживань чиновника та причетності посадових осіб ОДА до оборудок.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення