На Харківщині 19-річний молодик підбурив дітей на злочин

На Харківщині двоє дітей скоїли крадіжку. На вчинення злочину їх підбурив 19-річний житель району. Про це повідомляє місцева поліція.

Зазначається, що 5 листопада до чергової частини Близнюківського відділення поліції із заявою звернулася місцева мешканка. Вона розповіла, що в ніч на 5 листопада невідомі зловмисники зірвали замок з її гаражу та викрали спортивний велосипед «Формула».

В той же день працівники районної поліції встановили коло причетних до злочину осіб. З’ясувалося, що 19 річний хлопець втягнув двох неповнолітніх віком 13 та 16 років у злочинну діяльність, які вночі проникли до чужого гаражу і заволоділи двоколісним транспортом заявниці.

Речові докази вилучено. За фактом події слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

В діях 19-річного парубка слідчі вбачають ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України, що карається тюремним строком до 7 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення