На Харківщині отруїлися п’ятеро дітей

П’ятеро вихованців одного з міських дошкільних навчально-виховальних комплексів з попереднім діагнозом гострий гастроенетероколіт потрапили до інфекційного відділення Ізюмської міської лікарні 26 квітня.

Три 4-річні дівчинки, один 4-річний хлопчик та дівчинка трьох років учора вже були виписані із медичного закладу у задовільному стані, – повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Інформація про вказану подію надійшла до чергової частини обласного управління поліції 28 квітня від Головного управління держпродспоживслужби у Харківській області. Даний факт був зареєстрований в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення Ізюмського відділу поліції. Відповідно до листа ГУ держпродспоживслужби, у діяльності дошкільного навчального закладу проведеною перевіркою виявлені порушення гігієнічних вимог законодавства України щодо поводження із продуктами харчування.

Також встановлено, що 25 квітня після хвороби до садочку повернулася одна з маленьких вихованок, у якої були виявлені симптоми кишкового розладу. У другій половині дня дівчинку було передано батькам. Наступного дня аналогічні симптоми проявилися у п’ятьох дітей, які були госпіталізовані до лікарні. Ще чотирьом вихованцям батьки надавали медичну допомогу самостійно.

Усі діти вихованці однієї групи, в інших групах хворих малюків не виявлено.

На даний час перевірка триває, встановлюються усі обставини події. Після отримання висновків спеціалістів санітарно-епідеміологічної служби за результатами дослідження відібраних зразків поліцією буде прийнято рішення згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення