На Харківщині племінник столичного авторитета скоїв розбій з "іграшковим" автоматом (фото)

За даними поліції, 3 березня близько 03:00 до правоохоронців звернулася реалізатор цілодобового магазину в селі Піщанка та заявила, що в приміщення зайшов чоловік в балаклаві та, погрожуючи автоматом, вимагав гроші. Жінка разом із колегою встигли сховатися у підсобці, після чого невідомий вибіг з магазину.

Близько 6:00 до Красноградського відділу зателефонувала 40-річна мешканка села Берестовенька з повідомленням про те, що двоє невідомих чоловіків у балаклавах постукали до будинку і після того, як вона відчинила двері, вдарили її та, погрожуючи автоматом, відібрали ноутбук.

Обидві потерпілі надали однакові прикмети зловмисників.

Правоохоронці затримали обох правопорушників. Ними виявилися 20-річний житель району та його 22-річний знайомий, який приїхав з Києва у гості до родичів.

Стало відомо, що напередодні ввечері хлопці відпочивали у місцевому кафе. Один з них через бажання похизуватися перед іншим та довести свій "авторитет", запропонував йому скоїти злочин. Для цього вони обрали цілодобовий продуктовий магазин у селі Піщанка. Спланувавши напад, чоловіки одягнули чорні спортивні костюми, сховали обличчя під балаклавами та взяли макет автомата Калашникова АК-47. Один зі зловмисників зайшов до крамниці та почав погрожувати продавчиням "зброєю" і вимагав гроші. Жінки встигли сховатися та повідомили, що викликали поліцію. Хлопець вибіг з магазину, прихопивши пляшку горілки. На допиті він зізнався, що у такий спосіб хотів завести слідство на хибний шлях.

Після невдалої спроби злочину, юнаки позбавилися одягу та макета автомату, але невдовзі спланували ще один злочин. Киянин запропонував товаришу напасти на жінку, яка мешкала з ним по сусідству. Молодики повернулися на місце, де залишили одяг та "зброю", після чого попрямували до жертви. Потрапивши у домоволодіння, вони вдарили жінку, поклали її обличчям на підлогу, вимагали віддати грошові кошти та коштовності. Не знайшовши нічого цінного, порушники забрали ноутбук та покинули будинок.

Після нападу вони сховали речі поблизу місця скоєння злочину на території занедбаного подвір’я.

Під час слідства також було встановлено, що киянин доводиться рідним племінником кримінальному авторитету, відомому як "Самвел Донецький". Правопорушення хлопець скоїв, щоб укріпити свій авторитет у злочинному середовищі. Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Обом молодикам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на два місяці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення