На Харківщині у питній воді знайшли лямблії

На Харківщині у питній воді знайшли паразитів. Результати моніторингу стану води централізованого водопостачання у Харківській області за 2022 рік оприлюднив обласний центр контролю та профілактики хвороб. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зокрема, за паразитологічними показниками було досліджено 114 проб води, з них в 1 пробі з мереж сільського водогону Височанської селищної територіальної громаді Харківського району виявлені цисти лямблій.

За мікробіологічними показниками досліджено 8318 проб води, з них у 3,5% виявлені відхилення від встановлених нормативів.

Найбільша питома вага проб з відхиленнями від нормативних показників епідемічної безпеки спостерігається в Ізюмському (7,9%), Лозівському (6,5%) та Харківському (3,7%) районах.

Всі проби питної води, відібрані з мереж централізованого водопостачання на вірусологічні показники, відповідали вимогам санітарних норм.

У місті Харкові було відібрано та досліджено 642 проби питної води, з них 4,4% не відповідало нормативним вимогам.

Зокрема, встановлено:

  • перевищення нормативних рівнів кольоровості в 1,1-1,2 раза,
  • каламутності в 1,2-2,0 раза,
  • перманганатної окиснюваності в 1,1 раза,
  • вмісту заліза у 1,2-1,5 раза, тригалогенметанів – у 2,0 раза.

Також у Харкові за мікробіологічними показниками досліджено 565 проб води, з них у 6,5% виявлені відхилення від нормативних вимог.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення