На Харківщині від COVID-19 померли троє медиків з різних лікарень

У Харківській області з початку серпня від COVID-19 померли три медпрацівники. Про це заявив заступник голови відділу з питань гігієни праці ГУ Держпраці області Олександр Євтушенко, передає Суспільне в четвер, 10 вересня.

"На жаль, шестеро медичних працівників - смертельні випадки. Чотири з цих випадків розслідувані - не пов'язані з їхньою професійною діяльністю, не було безпосереднього контакту. Там більше побутові контакти були. Щодо двох випадків ще здійснюється розслідування", - сказав Євтушенко.

З початку епідемії коронавірус діагностували більш ніж у 450 медиків Харківської області. У травні померли медсестра обласного диспансеру радіаційного захисту і санітарка обласної клінічної лікарні. У червні померла співробітниця Первомайського центру первинної медико-санітарної допомоги.

У серпні померла 55-річна фельдшер з Краснокутська. Епідрозслідування показало, що жінка захворіла не на роботі.

"Вона не надавала медичну допомогу хворим на COVID-19 і не мала джерел інфікування за місцем проживання. Тобто епідрозслідуванням та розслідуванням не встановлено джерело, а надання допомоги хворим на COVID-19 на робочому місці не підтверджується", - пояснив Євтушенко.

Уже у вересні від коронавірусу померли ще дві молодші медсестри, 65 і 68 років, з різних медустанов міста. Тепер комісія з'ясовує, де вони заразилися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення