На Херсонщині 17-річна студентка сховала немовля у шафі: дівчинка загинула

У Херсонській обласній лікарні увечері 30 січня померла новонароджена дівчинка, яку врятували поліцейські від власної матері. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Херсонській області.

Незважаючи на те, що санавіація терміново доставила дитину з міста Олешки в Херсон, на жаль, життя дівчинки лікарям врятувати не вдалося. Тіло новонародженої направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Відкрите кримінальне провадження за ст.117 "Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини". Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, про надходження в лікарню неповнолітньої копам повідомили лікарі – у дівчини була кровотеча, характерна для стану після пологів. Сама студентка пояснила, що перебувала на 16-му тижні вагітності і зробила аборт в туалеті, заявили в обласному управлінні Нацполіціі.

Після огляду медики прийшли до висновку, що термін вагітності був набагато більше, а стан дівчини вказував на те, що пологи все-таки відбулися.

У гуртожиток була направлена слідчо-оперативна група, і в кімнаті породіллі копи побачили в шафі зав'язаний поліетиленовий пакет. Усередині в ганчір'і лежала новонароджена дівчинка, яка ледве дихала. На місце негайно викликали лікарів, і дитину відправили до лікарні.

Відомо, що породілля – жителька Білозерського району. Поліція відкрила кримінальне провадження, призначено проведення низки експертиз. Копи встановлюють всі обставини події.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення