На Херсонщині поліцейські запобігли ймовірному самогубству двох 17-річних дівчат

 Канал 112

У Херсонській обл. поліцейські запобігли ймовірному самогубству двох 17-річних дівчат, які пішли з дому. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції в Херсонській області.

У поліцію звернулася бабуся 17-річної херсонки. Жінка повідомила, що три дні тому її онука вийшла з дому і назад не повернулася. Працівники поліції негайно почали розшукові заході. У ході перевірки поліцейські встановили коло осіб, з якими спілкувалася зникла дівчинка. Останнім часом найчастіше її бачили з подругою, яка також пішла з дому два місяці тому.

Під час розшукових заходів оперативники встановили місцезнаходження підлітків. Дівчата проводили час в компанії однолітків на території одного з приватних домоволодінь у Корабельному районі. Компанію доставили у відділення поліції

У ході з'ясування обставин, що спонукали підлітків покинути рідні домівки, поліцейські з'ясували ще одну неприємну новину. При огляді місця проживання однієї з дівчат поліцейські разом з рідними знайшли лист, адресований бабусі, з текстом про вступ у гру в соцмережі, яка призводить до суїциду.

Як виявилося, дівчата були зареєстровані учасниками гри в інтернеті "Розбуди мене о 4:20", кінцевою метою якої є вчинення самогубства учасником. Адміністратори цієї гри схиляють дитину до виконання завдань (квестів), причому практично всі завдання передбачають нанесення дитині власноруч каліцтва або заподіяння болю. Останнє завдання гравця – покінчити життя самогубством і зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online.

Зі слів однієї з дівчат, вона вже отримала перше завдання – вирізати лезом на руці фігуру кита. Але не зважилася на це і вийшла з гри. Зараз дівчата проходять реабілітацію в обласному психо-неврологічному диспансері.

Нагадаємо, в Харківській обл. 17-річний хлопець покінчив життя самогубством

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення