На Херсонщині сталася перестрілка на складі боєприпасів

Перестрілкою з трьома пораненими «відзначили» своє професійне свято військовослужбовці на Херсонщині. Про це йдеться на сайті Kherson.net.ua

Сьогодні вночі, 7 грудня, в наметовому містечку біля села Нова Збур'ївка «контрактник» з роти ВСУ ( рота охороняла тимчасовий склад боєприпасів), перебуваючи на варті, посварився з товаришами по службі. І прямо на вході у вартове приміщення відкрив по ним вогонь з автомата АК-74. Інший контрактник вибіг назовні, і в свою чергу відкрив вогонь по стрілкові, поранивши його в живіт. Всі троє солдатів потрапили до лікарні Голопристанського району. У одного з них - наскрізне поранення стегна, у другого – поранення пахової області з пошкодженням кровоносних судин і стегнової кістки, інформує обласний територіальний Центр екстреної медичної допомоги.

За фактом нестатутних відносин (стаття 406 Кримінального Кодексу України) військова прокуратура Херсонського гарнізону вже внесла матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Однак не виключається, що справу можуть перекваліфікувати на іншу статтю – про замах на вбивство. Причому покарання «світить» не тільки злочинцю.

- При виїзді на місце злочину з'ясувалося, що п'яним був увесь особовий склад, який заступив на варту – вісім чоловік, включаючи начальника, теж «контрактника». Військовослужбовці будуть притягнуті за це до адміністративної відповідальності. Покарання чекає і командирів частини – адже вартова служба в наметовому таборі була організована вкрай недбало, - зазначив військовий прокурор Херсонського гарнізону Юрій Грім.

Наслідки перестрілки, до речі, могли бути куди страшніше. Кулі з автомата могли попасти в ящики з боєприпасами. А при їх детонації дісталося б не тільки військовим: склад-то розташовується на околиці села!

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення