На Херсонщині у колонії медпрацівниця збувала наркотики засудженим

У виправній колонії на Херсонщині викрили злодіїв, які збували наркотики засудженим з допомогою медпрацівниці. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Відомо, що загалом до складу угруповання входило п’ятеро засуджених та медпрацівниця виправної установи. Організував незаконний канал постачання наркотиків так званий «смотрящий». Чоловік поширював злочинний вплив серед ув’язнених та контролював так званий «общак».

Інші ж учасники злочинної групи фасували та збували наркотичні засоби серед засуджених, збирали гроші та відповідали за наповнення «общака». Їхні дії наразі кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Крім цього, поліцейські провели 7 обшуків, під час яких виявили та вилучили марихуану, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи з інформацією про клієнтів та прибуток від злочинної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення