На Херсонщині виявили холеру після підриву ГЕС

 ЕСПРЕСО.TV

Повінь унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС забруднила воду пально-мастильними матеріалами та отрутохімікатами. Нині виявлені холера і кишкова паличка. Про це в Military Media Center розповів начальник відділу держеконагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції України Олег Павленко.

"Ми моніторимо південний округ, щодня відбираємо проби води й робимо аналізи. Дуже великої забрудненості немає, але вже є кілька випадків виявлення холерної та кишкової паличок. З нами паралельно робить аналізи СЕС, яка відстежує санепідеміологічну ситуацію, адже затопило дуже багато населених пунктів, надвірних будівель, каналізацій. Ми досліджуємо воду з хімії, а вони (фахівці санепідемстанції, - Ред.) - з біології", - сказав представник Держекоінспекції.

Повідомляється, що воду з криниць можна буде вживати тільки після того, як їх прочистять і перевірять зразки в лабораторії.

"Питання в іншому - як вона буде сходити. Там ґрунти дуже важкі, ще й засолені. У нижніх горизонтах присутній гіпс", - додав Павленко.

Моніторинг води на Одещині показав, що збудники холери у регіоні немає, проте знайшли інші інфекції. У яхт-клубі Чорноморська виявили ротавірус, астровірус та сальмонеллу, а в Сичавці та Крижанівці – ротавірус, повідомили у ГУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Зазначимо, що рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в області порівняно з попереднім тижнем зріс на 42,1% (172 випадки проти 121), у тому числі серед дорослих – на 38,5% (72 проти 52), серед дітей до 17 років – на 45% (100 проти 49).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення